Bang voor het coronavirus? Ga schuilen in het Oppidum

Eén van de trends de voorbije jaren is de vraag naar luxe schuilplaatsen, met buitengewone bunkers om een zombie-apocalyps te overleven of in stijl een nucleaire oorlog af te wachten. De corona crisis zet die opmerkelijke schuilplaatsen terug in het daglicht. Ze zijn voorzien van zwembaden tot golfbanen en bioscopen. We nemen u mee naar de meest luxueuze ondergrondse schuilplaatsen van de planeet. Vandaag is dat “de grootste miljardairbunker ter wereld”, ook gekend als Oppidum, gelegen op het Tsjechische platteland. Het complex beslaat net geen 100.000 vierkante meter en bestaat uit een bovengronds niveau met een golfbaan, een helikopterplatform en automatische verdedigingstechnologie, en een spelonkachtige ondergrondse schuilplaats. (Lees steeds door onder de foto’s)De Tsjechische regering werkte in 1984 samen met de Sovjets op het hoogtepunt van de Koude Oorlog om de super veilige bunker te bouwen die alles kan weerstaan, van een nucleaire aanval tot een natuurramp. En dat terwijl de bewoners baden in luxe.

Vastgoedondernemer Jakub Zamrazil verwierf de bunker in 2013 en is begonnen met de transformatie ervan tot een van ’s werelds meest luxueuze ondergrondse schuilplaatsen. Het ondergrondse complex beschikt over een groot master-appartement van 6.750 vierkante meter, zeven suites van 1.720 vierkante meter en tal van premium faciliteiten en voorzieningen.

Leefruimtes in Oppidum wedijveren met ’s werelds beste vijfsterren hotelsuites met hoogwaardige meubels en geavanceerde entertainmentfaciliteiten. Het beste van alles is dat de woonkamers en slaapkamers zijn voorzien van virtuele raampanelen die de illusie wekken in de buitenwereld te zijn.

Elk appartement in het complex is voorzien van een eigen badkamer, compleet met bubbelbad, regendouche en dubbele wastafels.

Als de bewoners verlangen naar groen, kunnen ze ontspannen in de ondergrondse tuin, die gesimuleerd natuurlijk licht heeft om een zonnige dag boven de grond na te bootsen. Bewoners kunnen ook een ontspannen duik nemen in het aangrenzende zwembad of ontspannen in de sauna en spa.

Fit blijven en spiertonus behouden zou in het Oppidum geen probleem moeten zijn. De sportruimte op het terrein zit boordevol degelijke trainingsapparatuur, van loopbanden en elliptische trainers tot hometrainers en borstpersen.

Als de bewoners zin hebben om te feesten, kunnen ze terecht in de uiterst verfijnde bar of nachtclub van de faciliteit. Het complex beschikt ook over een bioscoop, een biljartkamer en een uitgebreide bibliotheek om de bewoners te vermaken.

Er is ook een conferentie- en communicatieruimte voorzien, net als een ziekenhuis en kaakchirurgie faciliteit. Of Zamrazil de verkoop van de site al heeft afgerond, is niet bekend. Maar wellicht heeft een enkele miljardair Oppidum gekocht voor een niet bekendgemaakte prijs om familie, goede vrienden en personeel te huisvesten in het geval van een grote wereldwijde catastrofe. Tot slot, de naam Oppidum is afgeleid van de Latijnse benaming van een Keltische versterkte burcht die moeilijk in te nemen was door het Romeinse leger.

Morgen nemen we u mee naar een exclusieve schuilplaats tegen het corona virus in de Verenigde Staten.