Bart Verhaeghe laat Uplace Triathlon over aan broers De Wolf

Sofie Goos

Bart Verhaeghe, drijvende kracht achter de projectontwikkelaar Uplace, heeft de vennootschap Uplace Triathlon overgelaten aan de broers Ben en Bob De Wolf, beide trainers van triatleten. De naam van de vennootschap luidt nu Optimize Triathlon. In een reactie zegt Verhaeghe dat hij Uplace Triathlon oprichtte met als doel deze sporttak te professionaliseren en een duurzaam sportbedrijf te creëren. Het Uplace Triathlon team startte als een puur nationaal bedrijf, maar groeide uit tot een internationaal succes. “Het grootste en meest succesvolle triatlonteam ter wereld.” aldus Bart Verhaeghe.



Wij zijn heel trots dat onze missie geslaagd is en dat het team nu op eigen kracht, onder leiding van Ben en Bob De Wolf, zich verder kan waarmaken. Uplace is dan wel geen eigenaar meer maar blijft, als oprichter en sponsor van het team met naam verbonden aan het team BMC-Etixx Pro Triathlon team powered by Uplace” reageert Bart Verhaeghe.

Sinds dit jaar steunt Uplace ook Sofie Goos die zelfstandig verder gaat na haar vertrek bij het internationale team. “Deze duurzame sport ligt volledig in lijn met de waarden en principes die Uplace in zijn DNA draagt: doorzettingsvermogen, lange-termijn-visie en multidisciplinaire competenties. De triatlonsport is de sport die het best deze visie weerspiegelt: “There is more You in U”, er zit meer in jezelf dan je denkt. Ook Sofie Goos belichaamt meer dan ooit vandaag deze waarden. Daarom blijft Uplace haar heel graag steunen. Sofie Goos is een fantastische atlete die weet wat het is om extreme moed te tonen en het beste van jezelf te geven om je dromen waar te maken.”, zo zegt Bart Verhaeghe.