Beauduin sterker in Barco

BarcoDe West-Vlaamse producent van textielmachines NV Michel Vande Wiele, in handen van de familie Beauduin, heeft haar belang in het beursgenoteerde beeldvormingsbedrijf Barco de voorbije maanden opgetrokken tot 18 procent. Dat blijkt uit een participatiemelding van de Brusselse beurs. De vorige melding plaatste het belang in Barco nog op 15 procent. De bijkomende 3 procent is goed voor een investering van 27 miljoen euro.Charles Beauduin zet volop in op de industriële maakindustrie. Zijn bedrijvengroep is in de eerste plaats actief als producent van industriële textielmachines. De investering in Barco ligt in het verlengde daarvan.

De familie Beauduin heeft haar wortels in de suikerindustrie. Grootvader Lucien Beauduin werd in 1914 afgevaardigd-bestuurder van de Tiense Suikerraffinaderij waar hij Franz Wittouck opvolgde. Na de eerste wereldoorlog leidde hij de expansie van het bedrijf met overnames van andere raffinaderijen in Italië en Oost-Europa. Hij eindigde zijn carrière in de politiek als lid van de senaat.

In 1989 legde het Duitse Sudzucker 1 miljard euro op tafel voor de overname van Tiense Suiker. Naast de families Ullens de Schooten en Wittouck kon ook de familie Beauduin mee incasseren. Het opende de weg voor de industriële expansie van de familie.