Bekaert doekt Luxemburgse dochter op

Bekaert raad van bestuur vergaderzaal
De “board room” van Bekaert

De industriële multinational Bekaert heeft zijn dochter Bekaert sarl uit het Groot-Hertogdom Luxemburg ontbonden. Bekaert sarl beschikte over een kapitaal van 1,053 miljard euro. Nochtans moeten we niet te veel belang hechten aan de ontbinding, zo zegt een woordvoerster van het bedrijf, er liep niet veel activiteit over Luxemburg. De ontbinding kadert in een eerdere beslissing om alle activiteiten met betrekking tot het coördinatiecentrum van de groep terug te centraliseren in de hoofdzetel in Zwevegem.



Bekaert sarl werd in Luxemburg opgericht in 2011 en beschikte over 1 miljard kapitaal. Ondanks dat relatief zware financieel gewicht is er in de jaarverslagen van Bekaert geen verdere informatie te vinden over de Luxemburgse dochter. Volgens de woordvoerster is er nooit veel activiteit geweest over Luxemburg. Vorig jaar werd besloten alle financiële transacties terug te centraliseren binnen het bestaande coördinatiecentrum in Zwevegem, een operatie die ondertussen is afgewerkt.

Bekaert sarl legt geen afzonderlijke jaarrekening neer in Luxemburg, enkel de geconsolideerde rekening van de Belgische moedervennootschap.