België zevende rijkste land ter wereld

Met zijn 340.000 miljonairs is België het zevende rijkste land ter wereld. 3 % van de Belgische bevolking mag zich miljonair noemen, althans in dollar. België zit daarmee in het koppeloton op een zucht van de vierde rijkste natie, Zweden met 3,4 %. Wanneer we cijfers regionaal uitsplitsen zien we dat 3,7 % van de Vlamingen de status van dollarmiljonair bereikt. Tot spijt van wie het benijdt, Mark Rutte bijvoorbeeld, moet Nederland het stellen met ‘slechts’ 2 % dollarmiljonairs. De cijfers zijn berekend door onze redactie op basis van een nieuw vermogensrapport van de Zwitserse bank Credit Suisse.Top 10 Rijkste landen

Percentage dollarmiljonairs ten op zichte van de totale bevolking

 1. Zwitserland                             7 %
 2. Australië                                 4,8 %
 3. Verenigde Staten                    4,72 %
 4. Zweden                                   3,4 %
 5. Verenigd Koninkrijk                3,32 %
 6. Frankrijk                                 3,01 %
 7. België                                      3 %
 8. Canada                                    2,97 %
 9. Oostenrijk                               2,86 %
 10. Korea                                      2,7 %
 11. Duitsland                                2,39 %

De nieuwe cijfers van Credit Suisse bevestigen dat de rijkste 1% van de wereld 50,1% bezit van alle rijkdom op de wereld. Het afgelopen jaar zijn er nog eens 2,3 miljoen dollarmiljonairs bijgekomen in de wereld om een totaal te bereiken van 36 miljoen.

De komende vijf jaar stijgt het aantal Belgische dollarmiljonairs met 19 % tot 405.000

De grootste verliezers, volgens het rapport, worden jonge mensen. “Die moeten niet verwachten zo rijk te worden als hun ouders”, zegt Urs Rohner, de voorzitter van Credit Suisse. De generatie van de millennials heeft een aantal serieuze moeilijkheden te verwerken: hoge werkloosheid, strakkere hypotheekregels, grotere inkomensongelijkheid en lagere pensioenen. Met babyboomers die de meeste topbanen en een groot deel van de woningen bezitten, presteren millennials minder goed dan hun ouders op dezelfde leeftijd, vooral met betrekking tot inkomen en eigen woningbezit.

Desalniettemin stelt het rapport dat het aantal Belgische dollarmiljonairs de komende vijf jaar zal stijgen met 19 % tot 405.000.

Indien iedereen die ons leest, ons ook steunt, staan we een stuk sterker. U kan dat doen vanaf één euro. En het duurt slechts één minuut. Alvast bedankt.