Belgische duif haalt recordprijs

Hij is een 3-jarige duiver en luistert naar de naam “Golden Prince”. Hij is de zoon van Gucci Prince en Tina. En hij is gewild. Tijdens een online veiling werd Golden Prince verkocht aan een Zuid-Afrikaanse koper. Die had er 360.000 euro voor over, meteen de duurste prijs die ooit werd betaald voor een Belgische sportduif. Het vorige record werd in 2013 gevestigd. Toen werd 310.000 euro betaald voor “Bolt”.



Golden Prince” was eigendom van Gino Clicque uit het West-Vlaamse Wevelgem, een absolute top duivenmelker. De koper bestaat uit de combinatie van twee Zuid-Afrikaanse duivenliefhebbers: Samuel Mbiza van Samuel’s Loft en Mark en Billy Kitchenbrand van Kitchenbrand’s Loft. De kopers kunnen een deel van hun investering recupereren wanneer ze zelf gaan kweken met Golden Prince.

Golden Prince maakte deel uit van een veiling van in totaal 405 duiven door de gespecialiseerde veiler Pigeons Paradise Pipa. Die veiling die nog loopt tot zondagavond bracht in totaal al meer dan één miljoen euro op. Pipa noemt het de grootste veiling van het jaar.