Belgische makelaar sluit grootste Parijse vastgoed deal

Een hooggeplaatste regeringsverantwoordelijke uit Kazakstan legt 65 miljoen euro op tafel voor de aankoop van een luxe appartement van 1.200 m² in Parijs. Het unieke complex, bestaande uit een combinatie van 6 aansluitende appartementen, ligt aan de prestigieuze Avenue Montagne in de zogenaamde “Golden Triangle” in het centrum van Parijs. Maar even belangrijk als de ligging is de beveiliging van het appartement dat vroeger werd gebruikt voor geheime onderhandelingen tussen Russische oligarchen. De verkoper is één van die oligarchen. Het pand bevat onder meer een ‘panic room’ van 50 m². De deal werd opgezet door de Belgische makelaar Ignace Meuwissen die zich vanuit Moskou toelegt op Europese vastgoedoperaties met Rusland.Meuwissen bracht de Kazakse koper samen met de Russische verkoper. Na drie maanden onderhandelen werd de vraagprijs teruggebracht van 75 naar 65 miljoen euro. Daarmee is het de grootste residentiële deal dit jaar in Parijs. De prijs ligt 200 procent boven de gangbare prijzen in dit hoogste segment van Parijs. Maar het gaat dan ook om een uniek complex dat uitermate is beveiligd. (Lees verder onder de foto)

De ingang van de ‘panic room’

Vanuit het appartement kijkt men uit op het iconische Plaza Athénée hotel waar je al snel 20.000 dollar betaalt voor een overnachting. De eigenaar kan dat in alle rust en kalmte doen want alle ramen bestaan uit kogelvrij glas. Het hele complex is uiterst beveiligd met een ‘panic room’ van 50 m² en een afgeschermd appartement voor het veiligheidspersoneel van 35 m². Het geheel bestaat uit 5 slaapkamers, 7 badkamers en sauna. Er is parkeerplaats voorzien voor twee Maybachs en twee MB G klasse wagens. Die laatste zijn gepantserde SUV’s van Mercedez-Benz. Al die voertuigen vallen buiten de gewone afmetingen. (lees verder onder de foto)

Een SUV uit de G klasse van Mercedes-Benz, uiterst populair als luxe beveiligingswagen.

De zogenaamde “Golden Triangel” in Parijs ligt in het 8ste arrondissement tussen de Champs Elysée en de Place de la Concorde. In de drie omringende lanen vind je alle wereld luxemerken. De vastgoedprijzen zijn er het voorbije jaar gestegen met 10 % tot 18.000 euro per m². Mewissen verkocht zijn deal aan drie keer die prijs. Zijn bedrijf Friends4East werkt vanuit Moskou en Luxemburg.

Indien iedereen die ons leest, ons ook steunt, staan we een stuk sterker. U kan dat doen vanaf één euro. En het duurt slechts één minuut. Dank u wel.