Bernard Van Canneyt structureert vastgoed

Van CanneytDe West-Vlaamse vastgoedmakelaar en bouwpromotor Bernard Van Canneyt werkt aan de optimalisering van zijn vastgoedprojecten. Daarbij verkoopt hij 50 procent van zijn persoonlijke vastgoedholding CTE aan de NV Building Investment Projects (BIP) die ook deel uitmaakt van de groep. Bedoeling is dat BIP uitgroeit tot een de centrale holding binnen het familiaal bedrijf. Daarbij wordt het vermogen van de groep bepaalt op 30 miljoen euro. Tegelijkertijd wordt de intrede van de volgende familiegeneratie in het bedrijf voorbereid. Over 2014 keert de groep een dividend uit van 5 miljoen euro aan de familiale aandeelhouders.Bernard Van Canneyt ging in 1989 van start met de bouw van zijn eerste appartement in Brussel. In 1992 lanceerde Van Canneyt een eigen verhuurdienst van appartementen, Brussels Business Flats. Daarmee was zijn concept rond: appartementen bouwen, investeerders zoeken en zelf instaan voor de verhuur van de nieuwbouw appartementen en de investeerders een vaste return geven. Sindsdien positioneert Château Promotions zich als een totaal beleggingsconcept, waarbij de term ‘serviced appartments’ centraal staat.

Van Canneyt zet daarbij volop in op de magnetische aantrekkingskracht van de metropool Brussel als Europese hoofdstad, maar ook als huisvestingsplaats van talrijke internationale instellingen. De eigen verhuurdienst, Brussels Business Flats, is ondertussen marktleider geworden op het gebied van tijdelijke huisvesting met een portefeuille van meer dan 1.500 appartementen in Brussel. Ze bieden ook zakelijke verhuur aan in andere steden zoals Boedapest.

Bernard Van Canneyt is een zoon van Jozef Van Canneyt, één van de stichters en aandeelhouders van het spaanderplatenbedrijf Unilin, vooral bekend van zijn laminaat Quickstep. Unilin werd in 2005 aan de Amerikaanse groep Mohawk verkocht voor 2,2 miljard euro. Zijn broer Marc Van Caneyt stond mee aan het hoofd van Unilin. De kinderen van zijn zus Liliane, gehuwd met Joost Debucquoy, staan ondertussen aan het hoofd van de vastgoed- en hotelgroep Chateau Residenties.