Bob Dylan: de Rijkste Nobelprijswinnaar Literatuur

dylanDe 75-jarige Amerikaanse folk- en rockzanger Bob Dylan, artiestennaam voor Robert Allen Zimmerman, is duidelijk niet enkel de meest onverwachtse Nobelprijswinnaar Literatuur, hij is meteen ook de Rijkste Nobelprijswinnaar Literatuur. Het vermogen van de zanger die nu al meer dan 50 jaar actief is, wordt geschat op 180 miljoen dollar. Met de Nobelprijs komt daar nu nog om en bij 1 miljoen dollar bij.



Robert Allen Zimmerman brak door in de jaren ’60 van de vorige eeuw met nummers zoals “Blowin’ in the Wind” en “The Times They Are a-Changin”, liederen die iconisch werden in de nasleep van de anti-Vietnam burgerbeweging. Tien jaar later ontdekte Dylan ook de film. Hij was te zien in “Pat Garrett & Billy the Kid”. In 1979 uitte hij zichzelf als een wedergebopren christen, wat het insipreerde voor zijn lied “Slow Train”, meteen goed voor zijn eerste Grammy Award.

dylan-2In 1989 werd hij opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en in 1997 was hij de eerste rock zanger die de Kennedy Center Honors mocht ontvangen. Als één van de meest invloedrijke artiesten kreeg hij een plaats in de Time 100: The Most Important People of the Century. In 2008 tenslotte kreeg hij een speciale vermelding van The Pulitzer Prize. Geen enkele soloartiest sierde vaker de cover van muziekblad ‘Rolling Stone’. Hij trekt sinds 1988 onophoudelijk de wereld rond met zijn ‘Never ending tour’, waarmee hij al meer dan 2.000 shows speelde.