Bostoen stapt in het Spaanse Betelgeux

ChristeynsDe expansiedrang van de familie Bostoen, gekend van haar bedrijf Christeyns, lijkt onstuitbaar te zijn. Bostoen heeft nu een 20 procent participatie genomen in het Spaanse bedrijf Betelgeux in Valencia. Net als Christeyns is Betelgeux specialist in industriële reiniging en desinfectie. Betelgeux is actief in Spanje, Portugal en Chili en richt zich ook op de veehouderij. Vorig jaar nam Bostoen ook al het Zweedse VIC Chemie over. In twee jaar tijd steeg de familie Bostoen van de 111ste naar de 86ste plaats in onze ranglijst.



Bostoen wil wereldwijd actief worden in de B-to-B sector van de industriële reiniging van wasgoed en in de voedingssector. Het bedrijf voerde de voorbije jaren een continue overnamepolitiek. In tegenstelling tot Betelgeux werd VIC Chemie voor 100 procent overgenomen. VIC Chemie is actief in de industriële reiniging in Scandinavië met vestigingen in Stockholm en Oslo.

Over 2015 haalde Christeyns een groepsomzet van 280 miljoen euro, tegenover 245 miljoen in 2014. De operationele cash flow steeg van 31 naar 37 miljoen euro. De netto winst groeide van 12 naar 13 miljoen euro. Het vermogen van de familie Bostoen bedraagt nu 209 miljoen euro tegen nog 138 miljoen twee jaar terug. Ze steeg daarmee van de 111ste naar de 86ste plaats. Via de holding Algimo is Bostoen ook een aandeelhouder van de KBC groep.