Bostoen trekt met Christeyns naar Brazilië

Begin deze maand opende het Gentse bedrijf Christeyns in het Braziliaanse Cosmópolis een nieuwe productiefaciliteit, de 14e fabriek in de Christeyns-Govi groep. Met deze investering van ruim 3 miljoen euro zet et chemiebedrijf zijn organische groei verder. De nu in gebruik genomen fabriek moet de onderneming van de familie Bostoen toelaten om nieuwe afzetmarkten aan te boren.



“Christeyns was onder de eigen naam al sinds 2011 actief in Brazilië. Wie de wereld wil veroveren, mag dit immense land met meer dan 200 miljoen inwoners immers niet links laten liggen.”, zegt managing director Jef Wittouck. “De naam van het provinciestadje waar we ons nu vestigden – Cosmópolis –, sluit mooi bij onze wereldwijde activiteiten. Maar belangrijker nog: op deze locatie bevinden we ons op een 100-tal kilometer afstand van São Paolo, de grootste stedelijke agglomeratie van het hele Amerikaanse continent. We verwierven er een fabrieksgebouw van 2.300 vierkante meter met ook nog eens 240 m² kantoorruimte. Aangezien onze totale eigendom meer dan 8 hectare groot is, hebben we indien nodig nog wel wat plaats om uit te breiden. In eerste instantie is deze fabriek bedoeld voor de productie van detergenten, wasverzachters en desinfecterende middelen voor textielverzorging, de voedingsindustrie en de institutionele markt.”

De maximum capaciteit op dit moment bedraagt 400 ton per maand per ploeg. In de nieuwe productiesite worden momenteel een twintigtal mensen tewerkgesteld.