Bourlon en Verhulst investeren 22 miljoen in nieuw (communautair) waterpark

Hans Bourlon en Gert Verhulst zijn niet van een kleintje vervaard. In dit helse communautaire land gaan ze een nieuw thematisch waterpark bouwen, pal op de taalgrens. In Vlaanderen komt het park op het grondgebied van de gemeente Landen, in Wallonië op dat van de aanpalende gemeente Hannuit. Nog belangrijker is wellicht dat het park pal naast de E40 komt te liggen. Het park moet in 2020 de deuren openen en kan op jaarbasis 400.000 bezoekers ontvangen.De markt van zwembaden in België lijkt definitief opengegooid. De investering van Bourlon en Verhulst komt er na een openbare aanbesteding. Veel gemeenten zitten opgezadeld met verouderde zwembaden die aan vernieuwing toe zijn. Voor het project in Hannuit en Landen was Plopsaland, een dochter van Studio 100, onder meer in concurrentie met Sportoase dat recent nog een nieuw project in Heist-op-den-Berg op de klippen zag lopen.

Plopsaland De Panne: 46 miljoen euro omzet, 9 miljoen euro netto winst

Plopsaqua Hannuit-Landen, zoals het officieel heet, wordt 4.800 m² groot en is daarmee iets groter dan Plopsaqua De Panne. Er is plaats voor onder meer drie glijbanen, een golfslagbad, een 25-meterbad en een wildwaterbaan die van het binnengedeelte naar buiten loopt. Het glijbanenaanbod bestaat uit de Sky Drop, een bandenglijbaan en eentje met muziek. Voor kinderen komt er een speciaal gebied, zowel binnen als buiten. In het waterpark komen twee snackpoints, waarvan ook een ‘droge’. Uit de eerste tekeningen blijkt dat het nieuwe waterpark in het teken zal staan van meerdere Studio 100-figuren, waaronder Maya de Bij en Bumba. Het project vergt een investering van 22,5 miljoen euro. Hannuit en Landen moeten elk 480.000 euro bijdragen.

Wie de cijfers van Plopsaland in De Panne bekijkt, begrijpt waarom Bourlon en Verhulst zo enthousiast zijn over hun nieuw project. In 2016 haalde Plopsaland een omzet van 46 miljoen euro, goed voor een cash flow, hou u vast, van 21 miljoen euro en een netto winst van net geen 9 miljoen euro. Plopsaland beschikt ondertussen over een eigen vermogen van 64 miljoen euro.