Boze Charlton fans pesten Roland Duchâtelet tot in Sint-Truiden

De 63-jarige Londense Charlton fan John Barnes betaalt 1.200 euro aan Truienaars die op de gemeentelijst willen gaan staan van de partij ROT. Die naam staat voor “Roland Out Today”. Barnes vertegenwoordigt een harde kern van Britse voetbalfans die willen dat Roland Duchâtelet zo snel mogelijk opstapt als eigenaar van de voetbalploeg Charlton Athletics. Barnes plaatste een zoekertje in de krant Het Belang van Limburg. Bewijs dat die fans wel weten, waar ze mee bezig zijn. Voor de 71-jarige Duchâtelet gaat het om een kleine groep gewetenloze aanstokers.Het enige programmapunt van ROT is Roland Duchâtelet te irriteren. “Want hij ruïneert onze club”, zegt Barnes in de krant. Duchâtelet is al langer het mikpunt van de boze Charlton fans. Die laatste vinden daarbij een bondgenoot in de Britse tabloïd Daily Mail. Die lanceert geregeld smeuïge artikels vol insinuerende aantijgingen tegen Duchâtelet. Zo was er een recent dispuut omtrent een niet uitbetaalde premie aan twee werknemers van de club. De supporterskern plaatste daarbij een grafisch bewerkte foto van de Belgische industrieel waarbij hij wel de baarlijke duivel zelf lijkt.

Barnes plaatste niet enkel een zoekertje, hij buste ook flyers in de huizen van de Truienaars. Hij raakt Duchâtelet daarbij in zijn thuisbasis. De miljardair is nog steeds eigenaar van het vastgoed van de voetbalploeg STVV in Sint-Truiden. Met zijn partij Vivant veroverde hij ook ooit twee zetels in de Senaat. “Natuurlijk weet ik dat Duchâtelet niet meer politiek actief is. Maar hij is een belangrijke figuur in Sint-Truiden en wij willen langs alle kanten druk op hem zetten en het hem zo oncomfortabel mogelijk maken”, zegt John Barnes die tot 15 september tijd heeft om kandidaten op een lijst te krijgen die door 100 Truienaars wordt gesteund.

“Ik wil zo weinig mogelijk aandacht geven aan deze verstoten kern supporters van Charlton”, reageert Roland Duchâtelet in de krant. “Wat er nu weer gebeurt, zegt veel over de achterbakse mentaliteit van deze kleine groep en tot wat ze in staat zijn. Het probleem is dat de rotte appels de trouwe aanhang besmetten. Dat ze ver gaan om mij te beschadigen, bewijzen ze nu ook weer. Ik distantieer mij volledig van deze gewetenloze aanstokers.” Duchâtelet onderhandelt momenteel omtrent de verkoop van Charlton Athletics maar die negociaties zijn nog niet afgerond.