Brusselse Hilton hotel wordt met 505 kamers het grootste van België

(Foto: Onsitestudio)

Het Brusselse DoubleTree-hotel aan het Rogierplein krijgt er een nieuwe vleugel bij, goed voor 151 extra kamers. Daarmee zal het gerenoveerde hotel beschikken over in totaal 505 kamers, meteen goed voor de titel ‘grootste hotel van België’. De uitbreidingswerken moeten klaar zijn in 2025. Het hotel is eigendom van de Zweedse Pandox-hotelgroep en wordt uitgebaat door de Hilton groep onder het label Double Tree. Momenteel is het hotel Thon EU, vlakbij de Europese Commissie, met 405 kamers nog het hotel met de grootste capaciteit in België. Het Sheraton-hotel aan het Rogierplein telt 530 kamers, maar dat is al jaren gesloten.

Hotelgroep Pandox investeert 35 miljoen euro in de uitbreidingswerken die werden opgestart met een architectuurwedstrijd in 2018. Naast de extra kamers komen er ook een tweede balzaal en 4 extra vergaderzalen bij. Op het dak wordt een hangende tuin geïnstalleerd, waar zowel hotelgasten als mensen van buitenaf naartoe kunnen. Op de twee hoogste verdiepingen komen een bar en restaurant. Die twee verdiepingen zullen met een buitenlift toegankelijk zijn voor het publiek. Op de eerste verdieping komt ook nog een fitnesszaal.Het bestaande deel van het hotel in geometrische art-nouveaustijl is recent gerenoveerd. Die werken waren volledig klaar in september van vorig jaar. De nieuwe uitbreidingswerken werden door corona een jaar on hold gezet. Nu zullen ze start gaan in april of mei van dit jaar. Tegen 2025 moet de nieuwe vleugel klaar moeten zijn. Het terrein aan het Rogierplein dat daarmee wordt bezet, ligt er nu al 50 jaar onbebouwd bij.

De nieuwe vleugel komt op de hoek van het Rogierplein. Aanpalend het bestaande hotel dat vorig jaar werd vernieuwd. (Foto: Onsitestudio)