Carambole voor Saluc

Fusion table SalucOoit gedroomd van een eigen biljarttafel maar nooit geen plaats voor gevonden? Dan biedt het bedrijf Saluc u de oplossing: de fusion table, zo omgevormd van eettafel tot biljarttafel. Ook interessant voor bedrijven die hun werknemers al eens iets gunnen. Saluc van zijn kant is een onbekende parel in eigen land, wereldwijd marktleider in de biljart business, in handen van de families Simonis en Phillips. De groep werkt nu aan een vereenvoudiging van zijn structuur.



Met de merken Aramith en Preciball is Saluc wereldleider in respectievelijk de productie en verkoop van biljartballen, bowlingballen en ballen voor industrieel gebruik. Essentieel in deze business is de verwerking van fenolhars. In 2012 kwam Saluc terecht onder de vleugels van een andere wereldleider: Iwan Simonis. Die laatste is producent van hoogstaand kwalitatief biljartlaken. Het samengaan van beide bedrijven leek dan ook in de sterren geschreven en biedt heel wat synergieën, zeker in de Verenigde Staten, één van de belangrijkste afzetmarkten voor alles wat met biljart heeft te maken. En dat alles gegroepeerd in de provincie Henegouwen.

De groep werkt nu een vereenvoudiging af van zijn juridische structuur. De NV Iwan Simonis slorpt de NV Saluc International op. Die laatste overkoepelt dan weer Saluc en het Belgische en Amerikaanse filiaal Preciball. De hele groep wordt overkoepeld door de holding Peltzer & Fils.