Chateau de Targnon, het kasteel van Hans en Gert

Hans Bourlon en Gert Verhulst, de drijvende krachten achter de entertainmentgroep Studio 100, zenden eind dit jaar op de commerciële omroep Vier een eigen jaaroverzicht uit, “Gert Last Year”. Dat wordt opgenomen in het Chateau de Targnon, een middelgroot kasteel op een Ardeens landgoed van 25 hectare nabij de Amblève in de gemeenste Stoumont. Het kasteel is privé-bezit van beide ondernemers. Ze verwierven het wanneer ze in 2005 het toen noodlijdende pretpark TéléCoo overkochten. Sindsdien bleef het een beetje een verborgen parel alhoewel dat laatste niet zo evident is. De exploitatie van het kasteel is geen winstmachine.



Bourlon en Verhulst houden er van hun privé-patrimonium te gebruiken voor (fiscale) doeleinden. Zo programmeerde Verhulst zijn praatshow “Gert Late Night” in zijn privé-boot Evanna. Zowel de Evanna als het Chateau de Targnon zijn ondergebracht in aparte vennootschappen. Bedoelding is ook beide projecten commercieel te exploiteren, maar dat lukt minder goed. De Evanna zit al jaren in financieel ongunstige papieren terwijl ook het kasteel de voorbije jaren enkel verlies opleverde en nu aankijkt tegen een (licht) negatief eigen vermogen.

De exploitatie van het kasteel van Targnon ligt voor de hand. Als verblijf voor particulieren of voor professionele seminaries. Het complex telt 2 keukens en 33 slaapplaatsen. Aan de rand van het domein zijn er nog 6 chalets. Het kasteel een week huren in het laagseizoen kost 3.140 euro, in het hoogseizoen 5.130 euro.