Colruyt koopt Spitaels uit in (toekomstig) windmolenpark

De holding Parkwind koopt 38 % over van de 48 % die de groep TTR aanhoudt in Northwester 2 en neemt een optie op de resterende 10 %. Parkwind is in handen van de familie Colruyt. TTR is voor 50 % in handen van de ingenieur Thomas Spitaels. En Northwester 2 moet meer dan 600 miljoen euro investeren in de bouw van een windmolenpark in de Noordzee. Colruyt wordt nu de leidende speler in dit project.



De distributeursfamilie uit Halle controleerde met Parkwind al 30 % van Northwester 2. Het koopt ook nog eens 8 % over van Wagram Invest. Colruyt moet nu enkel nog windmolenpionier Frank Coenen naast zich dulden. Die bezit met zijn groep InControl nog 14 % van Northwester 2.

Parkwind participeert nu al in drie bestaande windmolenparken in de Noordzee. Recent nam het ook een participatie in het Ierse windmolenpark Oriel Wind Farm. Het is ook kandidaat voor de bouw van een nieuw park in de Noordzee ter hoogte van Duinkerke. In de krant L’Echo zegt Coenen dat de sterkere positie van Colruyt het mogelijk maakt projecten sneller te ontwikkelen.