Cordeel en Aertssen bouwen 84 appartementen in Genk-Centrum

VillardelHet Genkse woonproject Villardell verenigt de families Cordeel en Aertssen. In het centrum van Genk worden er 84 appartementen gebouwd. De focus ligt op wonen, niet op commercieel vastgoed. Maximaal groenbehoud moet zorgen voor een goede mix tussen stadsleven en natuurrust.Fase 1 van project De Villardell gaat van start in september 2016 met de bouw van 34 appartementen. Op het einde van het project zullen er op de volledige projectsite een totaal van 84 appartementen opgeleverd zijn: penthouses, studio’s, duplexen, een-, twee- en drieslaapkamerappartementen met elk een eigen parkeerplaats, terras en/of privétuin.

De Villardell is een project van vastgoedontwikkelaar Vlaeco. Die verenigt Aertssen, Cordeel en de Antwerpse Vlaeynatie. De appartementen krijgen een parking met 279 plaatsen waarvan de helft voorbehouden voor de stad Genk. De beschikbare woontypes variëren van een studio met een oppervlakte van 65 m² tot een duplex met een oppervlakte van ongeveer 200 m². Zo is er ook voorzien in elke prijsklasse, vertrekkende van 145.000 euro. Appartementen op de bovenverdieping beschikken standaard over een terras. Appartementen op het gelijkvloers hebben eveneens een tuin. Er zijn appartementen met één tot drie slaapkamers.

Al jaren bundelen de familiebedrijven Aertssen en Cordeel hun krachten voor de ontwikkeling en realisatie van vastgoedprojecten. In 2011 breidde deze samenwerking uit met Vlaeynatie als derde financiële partner. Vlaeco is de projectontwikkelaar van commerciële en industriële realisaties zoals het Shopping Park Olen en het Siemens Logistic Park, en residentiële realisaties zoals de herontwikkeling van de Boelwerf in Temse, nu bekend als ‘Nieuw Temse’.