Credimo vereenvoudigt structuur

Eyskens Mark
Gewezen CD&V kopstuk Mark Eyskens, bestuurder van Credimo.

De groep Credimo uit Asse, in handen van de familie Van Nieuwenhuysen, heeft zijn groepsstructuur fors vereenvoudigd. Alle participaties binnen Credimo werden overgedragen aan Credimo Verzekeringen, zelf een dochter van Credimo. De vennootschap wijzigde daarna haar naam in Credimo Finance. Een woordvoeder van de groep, gespecialiseerd in kredieten, verzekeringen en beleggingsproducten, bevestigt dat er op geconsolideerd niveau geen wijzigingen merkbaar zijn. Het gaat om een interne herschikking.Credimo Verzekeringen neemt de participaties over die Credimo aanhoudt in Credimo Invest, Verimo en Group Euresca. Die laatste beheert een netwerk van makelaars. Het kapitaal van Credimo Verzekeringen werd daarbij opgetrokken met 17,4 miljoen euro. De naamswijziging naar Credimo Finance moet er toe leiden dat er bij de klanten minder verwarring bestaat tussen de verschillende activiteiten van het bedrijf.

Credimo werd in 1970 opgericht door Theo Van Nieuwenhuysen en ging van start als makelaar in levensverzekeringen. Ondertussen groeide Credimo uit tot een gediversifieerde financiële groep die naast verzekeringen ook kredieten verstrekt en beleggingsproducten verkoopt. Bij Credimo werken om en bij 110 mensen.

Self made man Theo Van Nieuwenhuysen was ook politiek sterk actief, vooral dan op lokaal vlak. Van 1996 tot 2005 zetelde hij in de gemeenteraad van Asse voor Open VLD. In 2008 stapte hij over naar de CD&V uit onvrede met de lijstvorming van Open VLD. Dat neemt niet weg dat hij uitstekende banden onderhield met alle partijen. Op vandaag zijn daarvan nog twee uitlopers te zien bij Credimo: Mark Eyskens, gewezen CD&V-premier, en André De Keersmaeker, inwoner van Asse en broer van gewezen CD&V-minister Paul De Keersmaeker zijn beide bestuurder van Credimo. André De Keersmaeker was brouwer van onder meer Mort Subite en lambiekbieren. In 2000 verkocht hij zijn brouwerij aan de groep Maes Pils van Theo Maes. Theo Van Nieuwenhuysen overleed in 2014.