Cristiano Ronaldo: “Verkrachtingsklacht is fictie”

De Portugese wereldvoetballer Christiano Ronaldo ontkent dat hij in 2010 375.000 euro heeft betaald aan een jonge vrouw in ruil voor haar stilzwijgen over een klacht die ze tegen hem neerlegde wegens verkrachting. Het Duitse magazine Der Spiegel zegt dat het beschikt over een geschreven verklaring waarin alle feiten worden bevestigd. In een reactie zegt Ronaldo dat het om “journalistieke fictie” gaat en hij noemt de zogenaamde klacht “wraakroepend en verwerpelijk”.De feiten die zich afspeelden in een hotel in Las Vegas zouden dateren van 2009. De betrokken jonge vrouw was toen 25. Volgens Der Spiegel betaalde Ronaldo 375.000 euro zwijggeld nadat de vrouw haar interpretatie van de feiten in een zes pagina’s tellende verklaring had neergeschreven. Der Spiegel zegt ook de identiteit van de vrouw te kennen.

Het verblijf van Ronaldo in Las Vegas in 2009 kwam uitgebreid aan bod in de tabloidpers. De Britse krant “The Daily Mail” schreef op dat moment dat Ronaldo feest vierde met “een mysterieuze brunette” in de Rain nachtclub. Die is onderdeel van het Palms Hotel and Casino waar Ronaldo toen verbleef.

In oktober 2005 werd Ronaldo al eens aangeklaagd wegens verkrachting. De klacht werd later geseponeerd wegens te weinig bewijsmateriaal. “Ik ben in de val gelokt.” zei de voetbalster daarover later. Ronaldo is momenteel de best betaalde voetballer ter wereld. Bij zijn huidige ploeg Real Madrid zou hij 77 miljoen euro per jaar verdienen.