Danstempel Zillion wordt residentie-hotel

Vandaag is de afbraak gestart van de voormalige discotheek Zillion in Antwerpen. De veelbesproken danstempel maakt plaats voor The Residence, een hotel met 130 kamers en 93 flats met hotelservice. Sterke man achter de Zillion was Frank Verstraeten die hoopte ooit nog in deze lijst terecht te komen. De Zillion was echter slechts zes jaar open als discotheek. Verstraeten was vernieuwend met de introductie van lichtshows en een roterende dansvloer. Maar hij botste voortdurend met de stad Antwerpen, justitie en de fiscus. Er kwamen pv’s voor onder meer verboden wapenbezit, witwasoperaties en openbare zedenschennis. Verstraeten verdween een tijd achter de tralies.



Het nieuwe project The Residence staat voor een totale oppervlakte van 20.000 vierkante meter. Daarop komen 93 nieuwe woningen, een hotel met 130 kamers, een supermarkt van 1.500 vierkante meter, 1.000 vierkante meter kantoorruimte, een restaurant en een skybar. Bewoners en bezoekers kunnen hun wagens parkeren in twee ondergrondse parkeerverdiepingen, die samen goed zijn voor 240 plaatsen.

Architectenbureau HUB kreeg het project toegewezen door AG Vespa, het vastgoedbedrijf van de stad Antwerpen. De grootte van de meeste appartementen varieert tussen de 55 en de 100 vierkante meter. Maar er zijn ook grotere exemplaren en penthouses beschikbaar, met ruime aanpalende terrassen. Het geheel moet in 2018 afgewerkt zijn.