Dave Wauwermans: de faillissementen van een ‘miljonair’

Dave Wauwermans met Kristina Kolomiyets (Foto: Vier)

In het TV-programma ‘The sky is the limit’ wordt hij omschreven als de man die van martkramer uitgroeide tot multimiljonair. Dat laatste zou hij geworden zijn met de exploitatie van 15 matrassenwinkels. In sommige persberichten is er sprake van 25 winkels. Maar in realiteit was Wauwermans nooit multimiljonair. Zijn verhaal eindigt in faillissementen. Het tv-programma moet hem de mogelijkheid bieden in Knokke een nieuwe matrassenwinkel op te starten. En die winkel staat op naam van zijn Oekraïense partner.In 2003 richt Wauwermans Slaapcomfort D & R op. D staat voor Dave, R voor Ronny Van Reet. Maar die laatste stapt na een jaar uit de matrassenzaak. Wauwermans slaagt er in de omzet van Slaapcomfort uit te bouwen tot boven het miljoen. In 2009 stijgt die omzet tot bijna 4 miljoen euro. Een mooie groeiverhaal, maar rijk wordt Wauwermans er niet echt van. Zijn vermogen zal nooit groter worden dan 200.000 euro. Veel heeft te maken met zijn voorraad aan matrassen. Die is veel te groot, een gekende valkuil bij middenstanders.

Bij Slaapcomfort piekt die voorraad matrassen op 1 miljoen euro. Iedere accountant weet dat je met zoveel slapend kapitaal geen zelfstandig bedrijf recht houdt. In 2012 kantelt de hele zaak. Wauwermans neemt ontslag als bestuurder van Slaapcomfort. Eind 2013 gaat Slaapcomfort failliet. Wauwermans zag de bui hangen en gaat in de zomer van 2011 van start, samen met zijn dochter, met een nieuwe vennootschap, Vip Night. Maar ook Vip Night haalt het niet. Het faillissement volgt in oktober 2013. Eind 2010 neemt hij zijn dochter ook mee in de oprichting van de bvba Multi Events, een soort van reclamebedrijf dat ook matrassen mag verkopen. Een maand na het failliet van Vip Night volgt het faillissement van Multi Events.

Deze week start de nieuwe serie van ‘The sky is the limit’ op Vier. Wauwermans, die nu actief is als personal coach, wil daarvan gebruik maken om alsnog een matrassenwinkel op te starten. Hij doet dat in Knokke onder de naam “Deefje slaapcomfort”. Die winkel zit verpakt in de bvba Look-2.me. Dat hebben we even gedaan. Look-2.me is opgericht in juli 2016, nadat Wauwermans wist dat hij zou deelnemen aan het nieuwe seizoen van The sky is the limit. Look-2.me is opgericht door Kristina Kolomiyets, de Oekraïense partner van Wauwermans, samen met de Oezbeekse Sourajo Sidikova. Naar eigen zeggen wil Wauwermans nu een nieuwe keten opbouwen van 10 winkels. Op Facebook is Dave Wauwermans terug te vinden als Deefje@lolbroekenzakenman.

Vorig jaar stelden we u ook al voor aan Peter Van den Berge, een andere nieuwkomer in The sky is the limit. Morgen brengen we u een analyse van alle deelnemers aan het nieuwe seizoen van The sky is the limit.