De Collega’s 2.0 pakken niet op film

Never change a winning team. Het is een oude waarheid die filmregisseur Jan Verheyen op zijn kracht heeft genomen, maar tevergeefs. 40 jaar nadat de populaire serie De Collega’s op het TV-scherm verscheen, lijkt de remake op het bioscoopscherm een flop te worden. De eerste vijf dagen trokken amper 12.500 mensen naar de bioscoop. Om u een idee te geven: de tweede Kampioenenfilm van Verheyen, Jubilee General, lokte in de eerste vijf dagen bijna 149.000 bezoekers, een ambitieuzer productie zoals “Het Vonnis” haalde 88.000 betalende bezoekers. De Collega’s 2.0 werd gemaakt zonder overheidssubsidies. De break even ligt op enkele honderdduizenden bezoekers.



Voor De Collega’s 2.0 haalde Verheyen gekende sterren voor zijn camera: Ben Segers, Veerle Dobbelaere, Eva Van der Gucht, Steph Goossens, Mathias Vergels, Jurgen Delnaet en Tatyana Beloy. Maar toch lijken ze het brede publiek niet te kunnen bereiken. De film dreigt tussen wal en schip te eindigen. De oudere generatie, die De Collega’s kent van TV, zit niet te wachten op een remake. De jonge generatie weet niet waarom ze zouden gaan kijken naar die onbekende format. (Lees verder onder de foto)

De Collega’s 2.0 moet het onder meer opnemen tegen Mary Poppins van Disney.

Alle hoop is nu gevestigd op de kerstvakantie. Veel concurrentie van andere Vlaamse films lijkt er niet te komen. Internationaal daarentegen zijn er heel wat films gelanceerd. Denken we maar aan het veel bejubelde Roma dat door Netflix zowel in de bioscoop als op TV wordt losgelaten. Of in het meer populaire genre, Mary Poppins van Disney. Met De Collega’s 2.0 werd ook gemikt op een bedrijfspubliek. Vóór de film in de zalen kwam, werden een hele reeks betalende avant-premières gehouden voor bedrijven. Die waren goed voor ruim 20.000 toeschouwers, wat het totaal op zo’n 32.500 brengt. Dat blijft een teleurstellend getal voor een brede publieksfilm met grote namen.