D’Ieteren zet zich schrap voor Volkswagen impact

VolkswagenDe familie D’Ieteren is met haar gelijknamig bedrijf de invoerder van Volkswagen groep in België. Meteen is ze daarmee één van de grootste autoverdelers van het land. De groep zet zich nu schrap om de schok op te vangen met de software fraude die aan het licht is gekomen bij Volkswagen. “D’Ieteren is zich ervan bewust dat deze crisis het imago van de merken Volkswagen, Audi, Seat en Škoda in België, en daardoor de activiteiten van D’Ieteren Auto, zou kunnen aantasten. Het is echter nog te vroeg om de potentiële impact hiervan in te schatten.” aldus D’Ieteren in een persbericht. Vandaag verloor D’Ieteren 5,7 procent op de Brusselse beurs.



Volkswagen maakte dinsdag bekend dat wereldwijd om en bij 11 miljoen personenwagens uitgerust zijn met software die ervoor zorgt dat de uitstoot van schadelijke stoffen tijdens laboratoriumtests lager uitvalt dan in het dagelijks gebruik. Het gaat om dieselwagens van de modellen Jetta, Golf, Beetle en Passat uit de bouwjaren 2009 tot en met 2015, en daarnaast om de A3 van luxedochter Audi. Het nieuws veroorzaakte wereldwijd schokken, tot in de kantoren van wereldleiders zoals Angela Merkel en Barack Obama.

D’Ieteren zegt dat het verrast en is heel bezorgd over deze situatie die, indien bevestigd, een duidelijke inbreuk is op de morele en ethische waarden van de groep. “D’Ieteren Auto, een divisie van de D’Ieteren groep dat verantwoordelijk is voor de invoer en distributie van de merken van de Volkswagen groep in België, alsook zijn netwerk van zelfstandige concessiehouders, zijn nooit op de hoogte geweest van de onregelmatigheden, noch konden ze deze geïdentificeerd hebben.” aldus een persbericht. “We zullen onze verantwoordelijkheid nemen tegenover onze klanten en partners en zullen, in samenwerking met de Volkswagen groep, alle nodige maatregelen treffen die binnen onze controle zijn om het vertrouwen en de loyaliteit van onze klanten in de merken en producten van de Volkswagen groep, te behouden en herstellen.”