Dividend van 11 miljoen voor familie Desmet

TreehouseHet fineerbedrijf Decospan van de West-Vlaamse familie Desmet keert over 2015 een dividend uit van 11 miljoen euro. Dat is net iets minder dan de geconsolideerde netto winst van het bedrijf over hetzelfde jaar. Decospan kijkt dan ook aan tegen een sterk 2015. Het bedrijf investeert fors in innovatie. Die nieuwe producten zijn te zien in het belevingscentrum Treehouse. Tegen midden volgend jaar moet een nieuwe fabriek in gebruik worden genomen. Vorig jaar werd ook al het Franse parketbedrijf Cabannes overgenomen.



Decospan is specialist en marktleider in de productie van allerlei soorten fineerhout. Oude ambachtelijke kwaliteit wordt daarbij gecombineerd met nieuwe technologie. De omzet van het bedrijf steeg het voorbije jaar met meer dan 10 procent tot 80 miljoen euro. De operationele cash flow beliep 13,8 miljoen tegenover 10,8 miljoen het jaar daarvoor. Het personeelsbestand is het voorbije jaar met 69 werknemers gestegen van 395 werknemers naar 464 werknemers, een stijging met 17%. Deze groei is een rechtstreekse gevolg van de stijgende omzet op groepsniveau.

Binnen de cel productontwikkeling zijn de voorbereidingen gestart voor de nieuwe collecties die in 2017 op de gespecialiseerde beurs Interzum zullen worden voorgesteld. De plannen voor de nieuwe fabriek zitten in de eindfase en moeten het bedrijf een totaal nieuwe dimensie bezorgen. Die nieuwe fabriek beslaat 30.000 vierkante meter, een investering van 20 tot 25 miljoen euro. Decospan noemt het de grootste expansiefase uit haar geschiedenis.