Domo werkt aan internationalisering

Gregory en Anthony De Clerck
Gregory (links) en Anthony (rechts) De Clerck, zonen van Jan De Clerck.

De chemia afdeling van de Domo-groep, in handen van de familie Jan De Clerck, heeft in de Verenigde Staten het bedrijf Technical Polymers overgenomen. Het bedrijf maakt kunststoffen voor onderdelen in de auto-industrie, voor elektronica, voor de bouw en voor bureaustoelen. Minder bekend is het feit dat Domo vorig jaar al de Italiaanse producent van speciale films CFP Flexible Packaging heeft overgenomen. De overnames kaderen in de internationalisering van de groep.



CFP, gevestigd in Cesano Maderno nabij Milaan, is specialist in specialist in flexibele filmproductie voor gebruik in de voedings- en gezondheidsindustrie. CFP stelt 100 mensen te werk en heeft productie eenheden in Ceriano Laghetto en Cesano Maderno. Het bedrijf staat voor een omzet van 50 miljoen euro. Domo nam het bedrijf over van de Britse investeringsgroep Bridgepoint Capital. Die laatste verwierf CFP in 2002 voor 120 miljoen euro van de Italiaanse groep SNIA SpA. CFP werkt momenteel de bouw af van een nieuwe fabriek in Polen.

Domo zelf behaalde vorig jaar een geconsolideerde omzet van 931 miljoen euro tegenover 887 het jaar daarvoor. De nettowinst bedroeg 39 miljoen euro tegenover 30 miljoen in 2013. Domo is in handen van Jan De Clerck, de oudste zoon van Beaulieu-stichter Roger De Clerck. Jan De Clerck heeft zich teruggetrokken uit de familiale structuur van Beaulieu en werkt autonoom met Domo. Naast chemie is Domo ook actief in vastgoed (Alinso groep) en risicokapitaal (Dovesco). De zonen Gregory en Anthony De Clerck zijn mee betrokken in het management van Dovesco. Jan De Clerck zelf is niet meer actief in Domo. Het vermogen van de familie bedraagt 576 miljoen euro.