Donald Muylle wordt Rijkste Belg

20141029 Roeselare / Belgium Donald Muylle, meubelmaker en zaakvoerder van de keukenfabrikant Dovy Keukens Mario en Christ CREDIT: Imagedesk / Joost De Bock
Keukenfabrikant Donald Muylle met zijn twee zonen Christian en Mario.

“Ik ben Donald Muylle en ik ga uw keuken maken.” Met deze tv-reclame slagzin, uitgesproken in authentiek Zuid-West-Vlaams en een beetje stuntelig gedragen, werd de naam Donald Muylle een begrip. De West-Vlaamse keukenfabrikant opende vorige week zijn 20ste vestiging in Tienen. De tweede generatie Muylle, de zonen Christian en Mario, is nu al geïntroduceerd in het bedrijf. Het vermogen van de familie Muylle overschrijdt de 27 miljoen euro. Daarmee komen ze binnen op de 416de plaats op onze ranglijst.In 1980 bouwde Donald Muylle zijn eerste keuken, voor zichzelf. Via mond aan mond reclame liepen de bestellingen binnen. Momenteel telt het bedrijf 20 toonzalen in Vlaanderen en Wallonië en een bedrijfsoppervlakte van 37.000 m². Niet onbelangrijk in de evolutie van het bedrijf is de beslissing in 1989 om een eigen natuursteenafdeling op te starten en de klant zelf te laten kiezen welk werkblad hij wil voor zijn keuken. Dovy pioniert daarmee in België.

Donald Muyyle bereikt het echt grote publiek met zijn tv-spotjes. Daarin loopt de ietwat obese ondernemer in kraakwit hemd tussen zijn keukens en verzekert hij u er van dat hij uw keuken zal bouwen als was het de zijne. Elke spot begint consequent met de slagzin “Ik ben Donald Muylle”, uitgesproken in sappig West-Vlaams. De naam Donald Muylle wordt een hype. Het bedrijf surft mee op de populariteit van zijn stichter. Die deinst er trouwens niet voor terug elke concurrent die publiekelijk zijn kwaliteit in vraagt stelt, voor de rechtbank te dagen.