Donck en Desimpel helpen Pauwels groeien

Bert Pauwels
Bert Pauwels

De families Donck en Desimpel stappen in het kapitaal van het snel groeiende Pauwels Consultancy. Die instap loopt over het investeringsvehikel 3D participaties, respectievelijk voor 80 en 20 procent in handen van de families Donck en Desimpel. Hans Swinnen, voormalig CEO van Thomas Cook en directeur van 3D Participaties, wordt voorzitter van Pauwels Consulting. “Ik ben blij dat we Hans Swinnen in ons team mogen verwelkomen”, stelt Bert Pauwels, oprichter en managing director van Pauwels Consulting in een persbericht.” Met de extra strategische knowhow en de bijkomende financiële middelen kunnen we onze onderneming nog sneller en effectiever laten groeien. Dit zal onze klanten en onze medewerkers ten goede komen.” Financiële details van de deal worden momenteel niet vrijgegeven.Het technisch consulting- en detacheringsbedrijf Pauwels Consulting werd 17 jaar geleden opgericht door Bert Pauwels. Ongeveer de helft van de huidige klanten zijn farmamultinationals. De andere helft van de omzet bestaat uit projectengineering en IT-opdrachten voor banken en verzekeraars, voedingsbedrijven en nutsbedrijven als Elia en Fluxys.

Pauwels kende de voorbije jaren een sterke groei. Over 2014 haalde het bedrijf een omzet van 20,9 miljoen euro, goed voor een bedrijfswinst van 3,1 miljoen euro en een netto winst van 1,4 miljoen euro na 0,8 miljoen euro belastingen. Sinds 1,5 jaar beschikt Pauwel over een netwerk in Zwitserland, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

“We willen onze groei op twee manieren verderzetten”, zegt Bert Pauwels. “Aan de ene kant gaan we gewoon door met onze dagelijkse werkzaamheden om onze natuurlijke groei te verzekeren. Aan de andere kant zullen we een actieve acquisitiestrategie nastreven. We zullen actief naar mogelijke overnames zoeken om op die manier ons aanbod in België en in het buitenland verder te versterken.”