Duco Sickinghe doet het met bloemen

Het investeringsfonds Fortino van Duco Sickinghe investeert fors in de internetwinkel Bloomon. Die laatste levert op abonnementsbasis verse snijbloemen aan particulieren. In een nieuwe kapitaalronde haalt Bloomon 23 miljoen dollar op. Fortino is lead manager van de operatie wat wil zeggen dat het fonds meest geld aanbrengt. Bloomon wil doorgroeien tot een speler van wereldformaat. Voor Fortino, dat onder meer werkt met geld van een aantal vermogende Belgen, gaat het om de grootste investering tot op heden.



Via twee kapitaalrondes haalde Bloomon eerder al 27,4 miljoen dollar op. Bij de huidige ronde komt het geld van het Nederlandse Inkef Capital fonds, het Franse Partech Ventures en nieuwkomer Fortino. De eerste twee zijn nu al financier van Bloomon. Het bloemenbedrijf startte eind 2014 in Nederland om door te groeien in Duitsland en België. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn de volgende mikpunten.

Bloomon is gevestigd vlakbij de Nederlandse bloemenveiling in Aalsmeer en koopt er rechtstreeks aan. Volgens het bedrijf zijn haar bloemen verser dan in een traditionele winkel en is de aanvoerketen tot 80 procent korter. Dat levert ook een hogere winstmarge op.