Eden Hazard investeert in nieuwe voetbalploeg

De Rijkste Belgische voetballer Eden Hazard stapt in het kapitaal van de nieuwe voetbalploeg die de Amerikaanse zakenman Bob Watkins gaat oprichten in San Diego. Rode Duivel Hazard, sterspeler bij het Britse Chelsea, herstelt momenteel van een enkelbreuk. Bedoeling is dat de nieuwe ploeg in de lente van volgend jaar zijn eerste match speelt. San Diego ligt in Californië, dicht bij de Mexicaanse grens. Precies in Mexico is voetbal een populaire sport.



De ploeg van San Diego gaat spelen in de North American Soccer League (NASL), de competitie net onder de Major League Soccer (MLS). Beide voetbalcompetities staan volledig los van elkaar in de VS. Als aandeelhouder krijgt Hazard onder meer het gezelschap van Yohan Cabaye (Crystal Palace) en de Senegalese aanvallers Demba Ba (Shanghai Shenhua) en Moussa Sow (Fenerbahçe). Bob Watkins is dan weer een gewezen rugby international.

Als Rijkste voetballer profileert de 26-jarige Hazard zich niet echt als een fervente investeerder. Volgens zijn vader Thierry overwoog hij lang te investeren in een basketbalploeg maar werd het uiteindelijk toch voetbal. Vader Hazard zegt wel verrast te zijn dat de investeringsplannen van zijn zoon al zo ver gevorderd zijn en zo concreet zijn.