Eden Hazard neemt afscheid van het voetbal met 93 miljoen euro vermogen

Eden Hazard (Foto: Belga Images)

Eden Hazard zet op 32-jarige leeftijd definitief een punt achter zijn voetbalcarrière. Dat maakt hij zelf bekend op Instagram. Dat afscheid verrast niet echt. Na zijn vertrek bij Real Madrid zat hij sinds vorige zomer zonder club. Bij de Rode Duivels trok de voormalige aanvoerder na de vroegtijdige uitschakeling op het WK van eind vorig jaar in Qatar de deur zelf achter zich dicht. Echt ongelukkig kan de stervoetballer niet zijn. Zijn opgebouwd vermogen met voetballen loopt op tot 93 miljoen euro.

“Je moet naar jezelf luisteren en stoppen op het juiste moment. Na zestien jaar en meer dan zevenhonderd wedstrijden, heb ik beslist om mijn carrière te stoppen”, zo klinkt het op Instagram. “Ik heb mijn droom kunnen realiseren. Ik heb gespeeld en plezier beleefd op heel wat velden over de hele wereld. Tijdens mijn carrière heb ik schitterende managers, coaches en ploegmaats gehad. Ik wil hen bedanken voor de mooie tijden die we samen hebben beleefd. Ik zal jullie allemaal missen. Ook mijn clubs wil ik bedanken: Lille, Chelsea en Real Madrid. Daarnaast ook de Belgische Voetbalbond voor mijn selecties voor het nationale elftal. Ook mijn familie en vrienden, raadgevers en vertrouwelingen mag ik niet vergeten. Zij waren er steeds voor mij in goeie en moeilijke tijden. Tot slot een grote bedanking voor mijn fans. Jullie hebben me al die jaren gevolgd en gesteund. Nu is het tijd om van mijn geliefden te genieten en nieuwe ervaringen te beleven. Ik hoop jullie allemaal snel naast het veld te zien.”Eden Hazard werd in 2012 door Chelsea weggehaald bij de Franse topclub LOSC. De topvoetballer profileert zich niet echt als investeerder. Hij laat zijn vermogen op klassieke wijze beheren door tussenpersonen die het beleggen in aandelen en obligaties. Hazard ontdekte ook wel de fiscale weg naar Luxemburg. Zijn portretrechten, vooral gebruikt voor sponsorscontracten in zijn geval bijvoorbeeld met de groep Nike of met Nivea, zaten vervat in de Luxemburgse vennootschap EH Group, een vehikel dat werd opgezet door Gerdy Roose, een Belgische fiscalist die in Luxemburg resideert. OP zijn hoogtepunt haalde hij jaarlijks 5 miljoen euro aan publiciteitscontracten binnen. In de zomer van 2017 werd ook bekend dat Hazard in het kapitaal stapt van een nieuwe voetbalploeg die wordt opgestart in de Amerikaanse stad San Diego, in de staat Californië nabij de Mexicaanse grens. In 2019, na zeven jaar Chelsea, stapte hij over naar Real Madrid.

Als we de Britse pers mogen geloven, betaalde Real Madrid in 2019 113 miljoen euro voor de overname van Hazard. Die ruilde na zeven jaar het Britse Chelsea voor de Spaanse hoofdstad. Zijn Britse ploeg wou 130 miljoen euro maar zou tevreden zijn met een basisbedrag van 113 miljoen euro.