eFounders trekt kapitaal op tot 7 miljoen euro

oprichters-efounders
Thibaud Elzière (links) en Quentin Nickmans

Quentin Nickmans en Thibaud Elzière hebben het kapitaal van hun startup studio eFounders opgetrokken tot 7,3 miljoen euro. Dat gebeurde in verschillende stappen. De laatste stap dateert van half november en behelst een kapitaalverhoging van 5,1 miljoen euro. Efounders verbaast vriend en vijand door de snelle lancering van start ups. De startup studio staat momenteel voor negen start-ups die goed zijn voor een opgehaald bedrag van 125 miljoen euro en 250 nieuwe banen.



De Belg Quentin Nickmans, voormalig consultant bij de Boston Consulting Group, lanceerde zichzelf met EatingDesk, een maaltijdbezorger die werd verkocht aan de groep Resto-In. De Fransman Thibaud Elzière richtte in 2004 de beeldbank Fotolia op, die in 2014 voor 850 miljoen dollar werd overgenomen door Adobe. Samen hebben ze vijf jaar terug eFounders opgericht. De negen start ups zijn allen actief in “software as a service” (SaaS) . Dat is software die op het internet draait en waar bedrijven zich op abonneren. Het zijn geen externe bedrijven maar eigen ideeën van eFounders die worden omgezet in start-ups. Na bepaalde tijd gaan die op eigen benen staan en behoudt eFounders een minderheidsparticipatie. Het bedrijf mikt daarbij op waardecreatie op lange termijn.

De twee oprichters investeerden zelf iets meer dan 3 miljoen euro in de eerste projecten. eFounders denkt jaarlijks 2 tot 3 miljoen euro cash nodig te hebben om vier bedrijven per jaar te lanceren en de eigen studio met om en bij 13 werknemers draaiende houden.