Emblematisch Hôtel Lambert goed voor recordopbrengst in Parijs van 200 miljoen euro

200 miljoen euro. Dat is het bedrag dat de Franse telecom ondernemer Xavier Niel betaalt aan de emir van Qatar, sjeik Abdullah bin Khalifa Al Thani, voor het in 1640 gebouwde Hôtel Lambert in Parijs. Meteen is dat een recordbedrag voor de aankoop van een residentieel pand in de Franse hoofdstad. Het vermogen van Xavier Niel wordt geschat op 8,8 miljard dollar. De ondernemer, eigenaar van de telecom groep Iliad, investeert al langer in Parijse herenhuizen. In 2012 betaalde hij om en bij 36 miljoen euro voor het hôtel Miramion. Volgens het agentschap Bloomberg wil hij in Hôtel Lambert een culturele stichting huisvesten.Het Hôtel Lambert is een emblematisch pand in de Franse hoofdstad op Ile-Saint-Louis in het 4e arrondissement. Gebouwd door de architect Louis Le Vau, dateert het bijna 4.000 vierkante meter grote gebouw uit de 17e eeuw. Het pand was eigendom van de emir van Qatar, sjeik Abdullah bin Khalifa Al Thani, die het in 2007 voor 60 miljoen euro kocht en vervolgens 45 miljoen euro investeerde in de renovatie. In 2013 werd het gebouw geteisterd door een zware brand. De prijs nu van 200 miljoen is een record voor een Parijs hôtel. Het vorige record was toegewezen aan het Hôtel de Soyecourt en aan het Palais Montmorency die elk voor 100 miljoen verkocht werden.

 

Te Koop: Monaco -Appartement Grand Large

Ruim 1-slaapkamer appartement nabij winkelcentrum, de sublieme rozentuin van Princess Grace en op loopafstand van bars en restaurants.

 

Te Koop: Monaco – State-of-the-Art Mansion

Dit prachtig nieuw herenhuis met directe toegang tot de New Golf Course biedt een schitterend uitzicht op de golfbaan, het meer en de omgeving.