Essers koopt West-Vlaamse containerspecialist

De Limburgse transportfamilie Essers neemt haar West-Vlaamse collega en chemiespecialist Huktra over. Huktra exploiteert om en bij 900 tankcontainers. Dat is goed voor een omzet van bijna 50 miljoen euro en een cash flow van 9 miljoen euro. De familie Van Poucke incasseert om en bij 50 miljoen euro met de verkoop van hun bedrijf aan Essers. Ze blijft ook na de verkoop instaan voor het management van het bedrijf dat zijn uitvalsbasis heeft in Zeebrugge.



Huktra werd in 1976 opgericht door Roland Van Poucke. Zijn zonen Gerd en Tim namen in 2004 de fakkel over. Het bedrijf was oorspronkelijk een gewone belader, maar specialiseerde zich in het ontwerp en de uitbating van tankcontainers waarin chemische vloeistoffen, chemische poeders en voeding worden getransporteerd. Het nieuws van de verkoop staat vandaag in de Tijd.

Essers investeert ook verder in Limburg. Vorige week werd gestart met de bouw op de voormalige Ford-site in Genk van een logistieke hal van 30.000 m2 waar chemische producten worden behandeld en opgeslagen volgens de Seveso-normen. In een eerste fase kunnen er 50 mensen aan de slag, later dit jaar komen er een dertigtal bij. Als de hele site – 23 hectare met daarop 160.000 m2 aan magazijnen – bebouwd is, zullen er 400 extra jobs gecreëerd zijn. In een eerste fase wordt 17 miljoen euro geïnvesteerd in de site, maar dat zal uiteindelijk oplopen tot 80 miljoen.