Essers neemt Argentijns transportbedrijf Tradelog over

TradelogDe in Limburg verankerde transportgroep H. Essers, in handen van de gelijknamige familie, heeft het bedrijf Tradelog in Traful, Argentinië, overgenomen. Het doet dat samen met de discrete Antwerpse familie Bracht. Deze laatste is al lang actief in Argentinië. Baron Theo Bracht, voorzitter van de nieuwe joint venture met Essers, werkte zelf twee jaar in Argentinië. De familie Bracht werkt nu al nauw samen met Tradelog. Bij Essers zelf geeft men nog geen commentaar en wil men eerst het eigen personeel inlichten. Het gaat alvast om de eerste expansie van de Limburgse groep buiten het Europees continent. Met de overname is een bedrag gemoeid van 12 miljoen euro. Beide families gaan Tradelog nu beheren in een 50/50 joint venture.



Tradelog ontstond als een fusie van verschillende Argentijnse transportbedrijven. Het bedrijf groeide uit tot lokale marktleider in lange afstand transporten. De groep Bracht zorgt voor logistieke ondersteuning van de groep. Tradelog beschikt in Argentinië over een 15-tal filialen en 60.000 m² magazijnen. De groep verzorgt zowel stedelijke distributie als lange afstand transporten. Manderly, dochter van Tradelog, verzorgt internationale transporten naar onder meer Bolivië en Uruguay, Chili en Paraguay. Manderly is eveneens betrokken in de overname.

De 72-jarige Noël Essers heeft de intrede van zijn bedrijf in Tradelog meer dan een jaar voorbereid. Hij combineerde dat onder meer met een deelname aan de Dakar race die begin januari dit jaar van start ging in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Op de vraag waarom hij op zijn leeftijd nog deelnam, zei hij: “We zijn al een jaar bezig met een mogelijke participatie in een logistiek bedrijf in Argentinië. Het zou kunnen dat daarin de komende weken een beslissing valt. Ik had de voorbije dagen wat zakelijke afspraken met die mensen, die naar de start komen kijken. In principe staat de Dakar daar natuurlijk los van, maar het trok me wel mee over de streep.” Essers staat bekend als een verwoed Dakar-deelnemer met trucks.