Etienne Kaesteker neemt (stilaan) afscheid van E5-Mode

Etienne Kaesteker, stichter en drijvende kracht achter de winkelketen E5 Mode, verkoopt de meerderheid van zijn bedrijf aan zijn neef Alexander Talpe. Die laatste wordt meteen de nieuwe hoofdaandeelhouder en CEO van E5 Mode. Concreet koopt de 35-jarige Talpe 50,1 % over van de holding Shopinvest die E5 Mode overkoepelt. Kaesteker bouwde E5 Mode samen uit met zijn echtgenote Griet Talpe wiens familie actief was in de groenten conservenindustrie. Het echtpaar bleef kinderloos. Griet Talpe overleed in 2012 op 61-jarige leeftijd.



“Het is tijd om de fakkel door te geven aan een jongere generatie”, zegt Etienne Kaesteker in een persbericht. “Ik vind het belangrijk dat E5 Mode een familiebedrijf blijft. Samen met de medewerkers vormen we één grote familie, waar elke klant zich thuis voelt. Ik heb het volste vertrouwen in Alexander. Raad over E5 Mode geef ik nog graag, maar de verantwoordelijkheid geef ik door.” Kaesteker behoudt wel 49,9 % in Shopinvest.

Talpe is sinds 2012 CEO van ECG (European Clothing Group), een zusterbedrijf van E5 dat de merken voor de winkelketen ontwerpt en laat produceren, en blijft dat ook. Daarnaast was hij al lid van de raad van bestuur en het managementcomité van E5 Mode. “Het is voor mij een grote eer om dat wat mijn oom en tante samen hebben opgebouwd in de laatste 38 jaar, verder te kunnen zetten”, vertelt hij. “De waarden en missie van E5 blijven dezelfde. De vernieuwing van de winkels en de digitale transformatie zal ik verderzetten. Nadat ik uitgebreider kennisgemaakt heb met alle facetten van E5 Mode, zal ik de verdere strategie bepalen en het toekomstige pad al dan niet bijsturen. Bij ECG wil ik de ingeslagen richting voortzetten. Ik wil actief verder werken aan de diversificatie van de klantenportefeuille.”

E5 Mode stond in 2014 voor een omzet van 106 miljoen euro. Mar de voorbije jaren daalde die omzet tot 82 miljoen euro.