Evy Gruyaert en Bob Verbeeck: Start2Account

Evy GruyaertEvy Gruyaert is hot. Naast de commerciële contracten voor advertenties breekt ze potten met haar format Start2Run waarin ze mannen en vrouwen van middelbare leeftijd rustig meeneemt in de loophype. Ze wil dat succes nu overdoen met Start2Yoga. Ze krijgt daarbij financiële hulp van haar manager Bob Verbeeck, de sterke man achter het bureau Golazo.Vorig jaar richtte Gruyaert de commanditaire vennootschap The Noodle op. In een tweede fase was The Noodle oprichter van de commanditaire vennootschap Yoga met Evy, afgekort YME. Nu werd het kapitaal van YME opgetrokken tot 120.000 euro, voor de helft ingebracht door Gruyaert en voor de andere helft door Golazo via de NV Energy.

De format die Gruyaert in de markt zet gaat uit van een allesomvattend platform: een boek, een lessenpakket, fysieke toebehoren zoals een yoga mat, distributie via interent. Voor Start2Run was de grote vernieuwing een app die de aspirant loper meeneemt op zijn looptocht.

Voor jonge meisjes is ze de oudere zus naar wie ze opkijken, voor dertigers de beste vriendin. En voor de oudere generaties is ze de ideale dochter of schoondochter.

Naast de media producten komen de commerciële contracten waarbij Gruyaert het uithangbord werd van Danone, de stad Genk en distributeur Lidl. Marketeer Fons Van Dyck maakte daar recent in Gazet van Antwerpen volgende analyse van: “Iedereen zou haar als buurvrouw willen, of naast haar willen zitten in de klas. Een vrouw moet ook niet jaloers zijn als haar man met haar bevriend zou raken. Ze is aantrekkelijk en charmant, zonder dat ze daarin overdrijft. Ook haar leeftijd heeft ze mee. Voor jonge meisjes is ze de oudere zus naar wie ze opkijken, voor dertigers de beste vriendin. En voor de oudere generaties is ze de ideale dochter of schoondochter. Ze zorgt ook goed voor zichzelf, en straalt dat uit. Ze heeft geen maatje 34, maar dat is net haar succes. Ze is heel geloofwaardig.”