EXCLUSIEF: Maak kennis met en koop meteen de duurste B&B in België

In het Waalse Pépinster, aan de voet van de Ardennen, ligt het lieflijke Chateau Charles. Gebouwd in 1843 door de rijke Luikse familie Regnier-Poncelet is dit volledig gerenoveerd kasteel nu omgebouwd tot een exclusieve B&B. U kan het kasteel met zijn twaalf slaapkamers en twaalf badkamers huren voor 3.500 euro per weekend. Of voor 160 tot 200 euro per nacht per kamer. Maar u kan ook meteen het hele kasteel kopen, inclusief de parktuin van 4 hectare. Vraagprijs: 3,9 miljoen euro. U kan het kasteel bezichtigen op Luxevastgoed.be. U maakt dan meteen ook kennis met een merkwaardig stukje Belgische spoorweg geschiedenis.

Op 5 mei 1835 werd de eerste spoorwegverbinding op Europees grondgebied ingehuldigd, en wel tussen Brussel en Mechelen. In het midden van de 19de eeuw was de spoorwegindustrie één van de belangrijkste economische motoren in België. Het mag niet verbazen dat een belangrijk deel van die industrie aanleunde tegen de staalproductie in Luik. Het is ook daar dat de fabriek ‘Société de Saint-Léonard’ zich bevond. Dat werd de eerste en enige producent van stoomlocomotieven in ons land. De fabriek was in handen van de familie Regnier-Poncelet en de Brusselse politicus en industrieel Charles de Brouckère. Die laatste was net zoals koning Leopold I niet enkel een notoir logelid maar ook een fervent promotor van de ontwikkeling van het spoorwegennet. Het is Jean-Henri Regnier-Poncelet die in 1843 opdracht gaf om het kasteel Chalsèche te bouwen als tweede verblijf voor zijn gezin. Een Vlaams-Brabants vastgoedmakelaar zal het vele decennia later ombouwen tot B&B en herdopen in Chateau Charles. (Lees verder onder de foto)



Het kasteel geniet nog altijd een adembenemend uitzicht over de omliggende Engelse tuin van 4 hectare en de vallei. Het kasteel werd volledig gerestaureerd en heringericht en heeft zo zijn grandeur van weleer herwonnen. De typische sfeer en het geraffineerde interieur van het kasteel bieden een combinatie van origineel klassiek en modern comfort. Gelegen aan de voet van de Ardennen op ongeveer 25 kilometer van het circuit Spa-Francorchamps, in de nabijheid van Luik, Maastricht en Aken.