Facebook lonkt naar duurste huurpand van Brussel

Noblesse oblige, moeten ze bij Facebook denken. De Amerikaanse internetreus heeft zijn oog laten vallen op de bovenste verdieping van Regent Park, het duurste huurpand van Brussel. Het nieuwe kantoorgebouw Regent Park lig knal tussen de Amerikaanse ambassade en de Wetstraat 16, op wandelafstand van het Europees parlement. Voor 800 m² kantoren op de zevende verdieping zou Facebook jaarlijks om en bij 270.000 euro huur betalen. Regent Park is in handen van de Franse investeerder Jean-Claude Marian en is 31 miljoen euro waard.



De nieuwbouw van Regent Park werd enkele maanden terug afgerond. De onderhandelingen met potentiële huurders zijn ondertussen volgens de krant L’Echo al meer dan een jaar aan de gang. Het huurcontract zou binnenkort een feit zijn. Dan kan Facebook zijn logo groot boven het belangrijkste lobbykwartier van Brussel laten prijken. Het gebouw telt zeven verdiepingen. Hoe hoger, hoe duurder de huurprijs. Voor de top bedraagt die huur tussen 320 en 340 euro per m² op jaarbasis. De volledige huurwaarde van het gebouw op jaarbasis overstijgt 1,6 miljoen euro.

Regent Park is eigendom van de Franse rusthuis-investeerder Jean-Claude Marian. Die is erg actief op de Brusselse vastgoedmarkt. Marian richtte in 1989 de Franse rusthuizen groep Orpea op. Die is nu uitgegroeid tot Europees marktleider met bijna 80.000 bedden in 775 rusthuizen waarvan 60 in België. In 2014 verkocht Marian 15 procent van Orpea aan een Canadese investeerder. Hij controleert nu nog 7 % van Orpea, goed voor een vermogen van 440 miljoen euro. Regent Park is 31 miljoen euro waard.