Fam. Debucquoy neemt Kennedy Hotel over

kennedy hoyel

De West-Vlaamse familie Debucquoy, actief in de vastgoed en hotelsector, heeft het Kennedy Hotel in Kortrijk overgenomen. Via haar groep Creahotels investeert ze nu 2,5 miljoen euro in de modernisering van het hotel, dat volgend jaar omgevormd wordt in ibis Styles dat deel uitmaakt van Accor, een van de grootste hotelketens van Europa. Dan moet ibis Styles Kortrijk ook operationeel zijn.



Creahotels heeft een franchiseovereenkomst met Accor”, zegt projectmedewerkster Sylvie Haelterman van Creahotels. “We geloven rotsvast in de strategische locatie van het hotel, dat we willen upgraden naar de hedendaagse standaarden. Kortrijk ligt in de gouden driehoek tussen Rijsel, Gent en Ieper en vlak bij het hotel bevinden zich onder meer Kortrijk Xpo, Kinepolis, AZ Groeninge, het Kennedybos, het Beneluxpark en verschillende campussen van universiteiten en hogescholen. Dat alles biedt heel wat mogelijkheden.”

Het Kennedy Hotel bestaat sinds 1992 en is in 2005 voor het laatst gerenoveerd en uitgebreid. Het hotel wil zich optrekken aan de inplanting en uitbreiding van tal van bekende ondernemingen. Zo zijn de hoofdgebouwen van Konvert Interim, ACV, Bond Moyson en het beeldschermenbedrijf Barco in het Kortrijkse President Kennedypark gevestigd. Barco en AZ Groeninge plannen er investeringen van respectievelijk 50 en 372 miljoen euro.