Familiaal drama voor Jan Boone – update

Boone JanJan Boone, CEO van het succesvolle voedingsbedrijf Lotus Bakeries, in handen van de familie Boone-Stevens, is betrokken in een persoonlijk drama, zo bericht Het Laatste Nieuws. De 45-jarige ondernemer werd met de dood bedreigd door de partner van een directielid van het bedrijf. Boone en het directielid hebben een relatie. De man die Boone belaagde werd opgepakt door de politie. Hij was in het bezit van een vuurwapen. Nadat hij door de politie was vrijgelaten, pleegde hij zelfmoord.De lokale politie van Knokke werd vrijdagnacht verwittigd door hun collega’s uit het Antwerpse. Volgens die informatie was een man met een vuurwapen onderweg naar het buitenverblijf van Lotus Bakeries-CEO Jan Boone in Duinbergen, Knokke. Daar bracht de ondernemer de avond door met directielid I.M., met wie hij een relatie heeft. Rond middernacht dook de gewapende man op aan de woning van Boone. Het bleek te gaan om de echtgenoot van I.M, die enkele uren daarvoor op de hoogte was gebracht van de relatie en dat niet kon verkroppen. Aan het Knokse buitenverblijf kwam het tot een hoogoplopende woordenwisseling tussen de twee mannen, waarna de zaakvoerder wegliep van de dolgedraaide man. Ondertussen was de politie al ter plaatse en kon die de veertiger oppakken. Hij verzette zich niet tegen zijn arrestatie. In zijn auto vonden de speurders een vuurwapen. Het was zijn bedoeling Boone om te brengen. De onderzoeksrechter liet de man vrij onder voorwaarden. Zondagochtend beroofde hij zichzelf van het leven.

Naast CEO van Lotus Bakeries is Boone ook aandeelhouder en bestuurslid bij Club Brugge.

UPDATE

In de krant De Tijd bevestigt Jan Boone dat hij een relatie heeft met Isabelle Maes, CFO van Lotus Bakeries. “Niet alles in het verhaal van Het Laatste Nieuws klopt”, reageert Jan Boone aan De Tijd. “Wat wel klopt, is dat Isabelle en ik een koppel zijn. Hoe dat organisatorisch in het werk moet gaan, daar gaan we ten gepasten tijde over nadenken. We gaan nu geen overhaaste beslissingen nemen.”

De krant stelt dat een relatie tussen de CEO en CFO niet houdbaar is en vermoedt dan ook dat de positie van Maes als financieel directeur in het gedrang komt. De CFO kwam in april 2014 over van de chocoladereus Barry Callebaut.