Familie Bert herintroduceert 3D-film

LucasFilmDe bioscoopgroep Kinepolis, met de familie Bert als referentieaandeelhouder, opende in 1988 haar bioscoopcomplex in Brussel, op dat moment met 25 zalen ’s werelds eerste megaplex. Eén van deze zalen huisvestte de eerste Imax-ervaring in een commerciële bioscoop. Imax bood de kijker een driedimensionaal beeld. De eerste 3D film die werd vertoond in Kinepolis nam de bioscoopkijker mee in de ruimte. Maar Imax werd geen succes. De sector volgde niet en er was te weinig content. In 2005 sloot de Imax-zaal haar deuren. Nu, 11 jaar later, gaat op 14 december ‘Rogue One: A Star Wars Story’ in Belgische première bij Kinepolis. In een hernieuwde Imax-zaal.Imax zag het levenslicht in musea en werd initieel uitsluitend gebruikt om documentaires te vertonen. Eén van de meest opmerkelijk fans van de Kinepolis Imax-zaal was koningin Fabiola. Ondanks een grote schare fans sloot Kinepolis de Imax-zaal eind 2005, omwille van de toen beperkte beschikbare content. Vandaag is Kinepolis ervan overtuigd dat de Imax next-generation laserprojectie, in combinatie met kaskrakers aangepast aan het Imax-formaat, een kans maakt op de Belgische markt.

‘Rogue One: A Star Wars Story’ mag de spits afbijten. Lucasfilm stelt met de film een eerste Star Wars verhaal voor aan het grote publiek. De prent vertelt het verhaal van enkele rebellen die, in tijden van conflict en oorlog, de plannen van de eerste Death Star proberen te bemachtigen. De film speelt zich af net voor de gebeurtenissen in Episode IV: A New Hope.

De nieuwe Imax-zaal telt 400 zitplaatsen. Een ticket voor de 3D-voorstelling in Imax kost 16,65 euro of 13,95 euro met een Kinepolis Student Card.