Familie Bostoen neemt het Spaanse Betelgeux over

De groep Christeyns, in handen van de familie Bostoen, breidt haar activiteiten in Spanje en Portugal verder uit met de overname van Betelgeux, Spaanse producent van hygiëne-producten voor de voedings-, cosmetische en farmaceutische industrie. Christeyns bouwde als specialist in reinigings- en desinfectiemiddelen voor de voedingsindustrie reeds een stevige reputatie op in Europa. Met de overname van Betelgeux versterkt Christeyns haar positie in deze markt, en wordt ook een stap voorwaarts gezet in de geografische expansie naar Latijns-Amerika.Betelgeux SL werd opgericht in Ador (Valencia) in 1986 en produceert ondertussen meer dan 5 miljoen kg industriële reinigings- en ontsmettingsmiddelen. In Spanje en via dochterbedrijven in Portugal en Chili wordt een geconsolideerde omzet gerealiseerd van ruim 8,5 miljoen euro.

De laatste jaren werkten Christeyns en Betelgeux reeds nauw samen op de markt van voedingshygiëne. Deze samenwerking leidde tot een vruchtbare vertrouwensrelatie tussen beide bedrijven, zo klinkt het in een persbericht.

Alain Bostoen, eigenaar van Christeyns: ‘Met hun producten van topkwaliteit, innovatieve concepten en goed opgeleide mensen vormt Betelgeux een perfecte aanvulling voor onze eigen Christeyns Food Hygiene afdeling. We verwelkomen Betelgeux’ voltallige personeel, 50 medewerkers, bij de Christeyns familie. Dankzij hun professionele knowhow, marktkennis, reputatie en productportfolio zullen zij ons helpen om onze activiteiten verder uit te breiden en de strategie van Christeyns verder vorm geven.’

Begin 2018 start Christeyns met de uitbreiding van de productiefaciliteiten in Ador, waardoor het mogelijk wordt om op termijn de productiecapaciteit te verdubbelen. Zodra de werken voltooid zijn, zal vanuit de nieuwe gebouwen het strategisch management van Christeyns Food Hygiene voor het Iberisch schiereiland en Latijns-Amerika worden gecentraliseerd.