Familie Claes en JBC halen internetspecialist binnen

Peter Grypdonck

Peter Grypdonck is bestuurder geworden van de groep JBC van de familie Claes. JBC is bekend van de kledingketens JBC en Mayerline. Peter Grypdonck is de CEO van de succesvolle Belgisch-Franse websiteverkoper Vente-Exclusive. De synergie tussen beide partners ligt dan ook voor de hand. Grypdonck moet de onlineverkoop van beide Claes ketens op de sporen helpen zetten. En blijkbaar werkt dat al. De benoeming van Grypdonck dateert van deze zomer, maar de onlineverkoop zou nu al met 50 % zijn gestegen. Die digitale distributie moet staan voor 8 %van de totale omzet.

Peter Grypdonck gaf met de zogenaamde flash verkoper Vente-Exclusive het goede voorbeeld. De omzetgroei van de internetverkoper steeg met een kleine 20 % tot 175 miljoen euro, goed voor een winst van 4 miljoen euro. De kledingdistributeur CRG van de familie Claes blijft kampen met de verschuivende consumptiepatronen. De ketens JBC en Mayerline zagen hun globale omzet vorig boekjaar teruglopen van 237 naar 221 miljoen euro. Het netto verlies verdiept zich van 11 naar 18,9 miljoen euro. Wie winstcijfers zoekt, moet al teruggaan tot 2010.



Naast Peter Grypdonk werd ook Conny Vandendriessche benoemd als extern bestuurder van de familiale groep. Vandendriessche is mede oprichter en huidige aandeelhouder van de interimgroep Accent, momenteel herdoopt in House of HR.