Familie Jan De Clerck stapt in uitzendkantoor Vivaldis

grergory-de-clerck
Gregory De Clerck

Gregory en Anthony De Clerck, zonen van Jan De Clerck, de oudste zoon van wijlen Roger De Clerck, nemen 45 procent op van het kapitaal van de snelgroeiende uitzendgroep Vivaldis. De operatie loopt over de familiale investeringsholding Dovesco. De nieuwe middelen moet de groeiplannen van Vivaldis ondersteunen. In 2011 bracht de groep Buysse & Partners al een eerste keer extern kapitaal aan voor Vivaldis. Die Vlaamse aandeelhouders blijven aan boord. Het management van de groep controleert 10 procent van de aandelen.



Buysse & Partners mandateerde begin dit jaar de consultant EY om te zoeken naar een partner voor Vivaldis om de groeiplannen te ondersteunen, zo schrijft de Tijd vandaag. Buysse & Partners stapte in 2009 in Vivaldis. De uitzendgroep had toen 16 kantoren en realiseerde een omzet van 19 miljoen euro. Eind vorig jaar waren er 57 kantoren en bedroeg de omzet 82 miljoen. Dit jaar moet Vivaldis een omzet halen van meer dan 100 miljoen euro.

Dovesco van haar kant beheert een tiental participaties, waaronder de fitnessketen Jims, de producent van diepvriesmaaltijden Frigilunch en de ballonnenproducent Belbal.