Familie Maes breekt met overname Octa+ door in heel België

Dirk Maes (links) met Vlaams energieminister Bart Tommelein (rechts) bij de opening van een nieuw aardgasstation. (Foto: PitPoint)

De overnamehonger van de broers Dirk en Luc Maes blijkt moeilijk te stillen te zijn. Recent maakten we bekend dat hun bedrijf Maes Energy&Mobility 19 tankstations had overgenomen van hun concurrent Desimpel Energy. Nu echter zet de familie Maes een megastap vooruit. De Belgische energieleverancier Octa+ verkoopt zijn volledige netwerk van tankstations aan Maes Energy & Mobility. Door de overname vergroot Maes haar portefeuille van 125 naar 280 tankstations. Meteen breekt ze geografisch ook uit van Vlaanderen naar Brussel en Wallonië.Voor Maes past de overname binnen haar huidige uitbreidingsstrategie: met 280 tankstations in portefeuille wordt de familiale groep één van de belangrijkste spelers na Total en Q8. Dirk Maes, co-CEO van Maes: “Met de overname van de Octa+ tankstations gaan we ons eigen netwerk méér dan verdubbelen. Tegelijkertijd is het voor ons ook een mooie kans om onze portefeuille niet alleen te vergroten in Vlaanderen, maar tegelijkertijd ook uit te breiden naar Brussel en Wallonië, daar waar we vandaag nog geen stations hebben.”

Octa+ is net als Maes een Belgische familiale onderneming. In 2017 bedroeg de geconsolideerde omzet voor Octa 510 miljoen euro. Voor Maes bedroeg die geconsolideerde omzet 480 miljoen euro.