Familie Michielsen koopt Smiling Faces

Smiling FacesDe beursgenoteerde koffiespecialist Miko, in handen van de Turnhoutse familie Michielsen, is eigenaar geworden van 100 % van de aandelen van de Zweedse onderneming Smiling Faces, een innovatieve Zweedse koffieservice-operator die zich focust op het leveren van koffieservice oplossingen voor grote en middelgrote cliënten in het marktsegment “office coffee service”. Met 39 werknemers staat het bedrijf voor een omzet van 9 miljoen euro.



Smiling Faces plaats bij haar cliënten kleine en middelgrote koffie- en vendingtoestellen in leasing, verder neemt het ook de technische ondersteuning voor haar rekening, en zorgt het voor de levering van alle nodige ingrediënten (koffie, suiker, melk, thee en warme chocolade). Naast koffie voorziet Smiling Faces eveneens in een aanbod voor het leveren van drinkwatersystemen aan haar cliënten, alsook voor het leveren van gezonde tussendoortjes in haar segment “Fruit by Smiling Faces”. Verder staat de onderneming en haar medewerkers garant voor een sterke dienstverlening die Pausmanagement ® – het management van de koffie break – wordt getiteld.

De koffieservice divisie van de Miko-groep heeft, sinds een drietal jaar geleden, de beslissing genomen om haar strategische focus te richten op Scandinavië, gezien de sterke koffiecultuur daar en de economische sterkte van deze landen. Sinds die beslissing volgden eerder reeds acquisities in Denemarken (Kopenhagen), Noorwegen (Oslo) en Zweden (Göteborg).