Familie Plouvier verkoop Limburgse e-learning specialist SiPM

De familie Plouvier heeft haar belang van 50 % in het Limburgse bedrijf SiPM verkocht aan het internationale investeringsfonds Levine Leichtman Capital Partners Europe (LLCP). SiPM is een pionier op het gebied van e-learning oplossingen met een grote impact voor blue-chip bedrijven wereldwijd. Sinds de oprichting heeft SiPM haar platform snel uitgebreid tot meer dan 50.000 gebruikers die in dienst zijn bij meer dan 200 blue-chip bedrijven in meer dan 100 landen wereldwijd. Plouvier stapte in 2017 in het bedrijf en hield de participatie aan in haar holding FinCo. SiPM werd op zijn beurt ondergebracht in SiPM Holding. Daarbij werd het bedrijf gewaardeerd op 20 miljoen euro. De familie Plouvier bouwde haar basis vermogen op in de binnenscheepvaart. 



SiPM richt zich in hoofdzaak naar inkopers, voorraadbeheerders en verkopers binnen grote bedrijven. Met de nieuwste e-learningmethoden zoekt het naar een maximale impact voor werknemers en organisaties. De Tijd wist in januari al te melden dat Plouvier op zoek was naar een overnemer voor het bedrijf. Dat is nu bevestig in een persbericht. “Peter Leyten en ik hebben hun krachten gebundeld in 2011 met een visie om de traditionele manier van bijscholing van inkoop, supply chain en verkoopprofessionals radicaal te veranderen: sneller, beter en goedkoper.”, zo zegt mede oprichter Raf Verheyden in dat bericht. “We zijn allebei trots op de vooruitgang die we sindsdien hebben geboekt. Met LLCP aan boord hebben we er alle vertrouwen in dat het bedrijf de ondersteuning krijgt die het nodig heeft om een verder stapsgewijs te groeien.” Leyten en Verheyden blijven aan boord van het bedrijf.

Het fonds LLCP koopt SiPM in volle coronacrisis. Precies die crisis heeft e-learning terug op de voorgrond gebracht. LLCP bestaat 37 jaar en investeerde in die periode bijna 11 miljard dollar afkomstig van institutionele beleggers. Momenteel beheert de groep bijna 7 miljard dollar aan participaties.