Familie Poulet mikt met Krëfel op multimedia

De distributieketen Krëfel, gespecialiseerd in huishoudelectro en inhanden van de familie Poulet, koopt een meerderheidsbelang in Tones bvba. Die laatste, gevestigd in Mechelen, heeft een specifieke positionering: het benadert multimedia vanuit een geoptimaliseerde dienstverlening op maat. Zo levert de onderneming op maat samengestelde pc’s die zijn afgestemd op de specifieke noden van elke individuele klant. Tones is momenteel actief via vier winkels en een webshop. Het telt 25 werknemers en realiseert een omzet van circa tien miljoen euro.



Begin december opent Krëfel een nieuwe winkel van 2.500 m² aan de Romeinsesteenweg in Wemmel. Dit nieuwe verkooppunt zal volledig in het teken van hightech staan en is gevestigd in een bijzonder bedrijfspand. Hier zal de samenwerking tussen Krëfel en Tones voor het eerst concreet vorm krijgen.

Krëfel is gespecialiseerd in de verkoop van huishoudelektro, informatica- en audiovisuele apparatuur en uitgeruste keukens. Het hoofdkantoor van de winkelketen is gevestigd in Humbeek. Het netwerk van Krëfel telt momenteel 74 verkooppunten, verspreid over heel België. In Luxemburg kreeg Krëfel voet aan de grond via het merk HiFi International. Krëfel staat voor ruim 1.100 werknemers en een geconsolideerde omzet van 400 miljoen euro.