Familie Renmans botst met Gaia

gaia-actieDe beenhouwerijketen Renmans, in handen van de gelijknamige familie, daagt Gaia voor de rechtbank. Inzet vormt de “lastercampagne” over de “gruwelijke praktijken” die Argentijnse paarden zouden doorstaan vooraleer ze in België belanden, zo zegt Renmans. De zaak wordt volgende week maandag behandeld in kortgeding. Gaia reageert boos: “Renmans houdt paardenleed in stand en wil vrije meningsuiting in de kiem smoren.”



Renmans stelt dat zijn paardenvlees dat afkomstig is uit Argentinië voldoet aan de strenge eisen van dierenwelzijn. “De dingen die Gaia verkondigt zijn laster. We vragen ons nog steeds af wat precies de link is tussen ons en de beelden”, zegt CEO Rik Renmans. Daarom daagt de beenhouwerij Gaia voor de Brusselse rechtbank. “We eisen van Gaia een rechtzetting en willen dat de organisatie stopt met het verspreiden van de beelden en die ook van haar website haalt.”

Gaia houdt echter voet bij stuk en zegt dat er wel degelijk een link is tussen Renmans en de beelden. “Een onderzoeksteam van Gaia, Tierschutzbund Zürich en Animal Welfare Foundation heeft dat in 2011 en 2015 in die landen ter plaatse vastgesteld en omstandig gedocumenteerd in een lijvig rapport”, zo staat te lezen in een persbericht van de dierenrechtenorganisatie.